Aktiviteter som stärker sammanhållningen

Lycka är ett intressant ämne, eftersom vi alla har olika idéer om vad det är och hur man blir det. Om du utför vissa aktiviteter kan det finnas en större chans att du hittar lyckan. Det gäller bara att hitta rätt både i privat- och arbetslivet.

Många aktiviteter går ut på att göra saker och ting tillsammans. Det är inte alltid vägen till lycka, men med rätt aktiviteter ihop med andra kan det stärka både självkänslan och en grupptillhörighet. I denna artikel kan du läsa om ett par stärkande aktiviteter som du kan göra tillsammans med andra.

patiens

Planning poker – ett sätt för alla gruppmedlemmar att komma till tals

Det är ingen hemlighet att kortspel är en rolig aktivitet som kan stärka gruppkänslan, men en sak som kanske är förvånande är att spelkort kan ha en betydande roll i att fatta gemensamma beslut. Syftet med att använda spelkort är inte enbart själva spelet, utan snarare konversationen den skapar. Du vill att dina lagmedlemmar ska höra varför någon kastade en 2 eller 8. Använd den kollektiva kunskapen för att komma överens om beslutet, även om du behöver spela flera rundor.

Denna teknik kallas för Planning poker och används vid tidsuppskattningar. Vid Planning poker gör medlemmarna i gruppen uppskattningar genom att spela upp numrerade kort istället för att tala högt. Korten avslöjas och uppskattningarna diskuteras därefter. Genom att dölja siffrorna på detta sätt kan gruppen undvika den kognitiva förspänningen av förankring, där det första talet som sägs högt sätter normen för de efterföljande uppskattningarna.

Att spela kort är ett bra sätt att garantera en jämn gruppdiskussion. Det hjälper de mer blygsamma och reserverade kamraterna att hitta utrymme till att prata. Denna teknik är bra att använda när gruppen består av olika slags människor och grupper. Om det finns ett lag med människor från både inom och utanför en organisation, utvecklar de snabbare empati för varandra på detta sätt. Du kan även använda spelkortstekniken som ett poängsystem.

Stärk din relation med din partner

Det är även viktigt att göra aktiviteter ihop i en kärleksrelation. Kanske kan du och din partner börja dansa eller kanske unna er en spa-helg och bara rå om varandra. I en relation är närhet och intimitet en viktig del. Ibland kan det behövas lite hjälp på traven och med de rätta vuxenleksakerna är det inte svårt att komma varandra närmre. Se ett stort urval här.

Alla relationer behöver underhållas. Känns det som om vardagen har tagit över fullständigt är det dags att ta tag i problemet. En bra idé är att försöka hitta tillbaka till det du och din partner hade förr. Kanske väcker det gamla minnen till liv, vilket resulterar i en förstärkt relation.

Det är viktigt att känna sig tillfreds och lycklig på många plan, både privat och på arbetet. Välj stärkande och uppbyggande aktiviteter, så ska du se att du på sikt blir lyckligare och till freds med tillvaron.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *