Pyramid patiens

Lägga Pyramid Patiens gratis. Pyramid är en populär patiens där man ska ta bort alla kort som ligger i pyramiden. Para ihop två kort så att summa netop blir 13. Korten som inte är i pyramiden kan vändas ett och ett åt gången.

↓ Spela patiens ↓

Spela Giza Pyramid Patiens

Harpan spel   Kungen spel Pyramid spel  Spider spel

 

Patiens spel historia

Som de mest populära patiens spel har historien om Harpan, Spider och Kungen varit ett ämne av intresse för många fans och historiker. Ändå, som nämnts ovan, är deras ursprung fortfarande i stort sett oklart.

Att hitta rötterna till många patiensspel som Pyramid patiens har visat sig praktiskt taget omöjligt, antingen för att det inte finns några referenser till spelen eller att de som finns är motsägelsefulla, eller för att de har förskönats för att göra spelen mer intressanta av någon anledning.

Ett bra exempel på detta senare är Napoleon at St. Helena-spelet, även känt som Forty Thieves. Är det verkligen möjligt att Napoleon var dess skapare? Är det sant att han tillbringade sina dagar i exil med att inte spela något annat än detta patiensspel? Det finns inga bevis för motsatsen, men heller inget som tydligt bekräftar dessa påståenden.

Få patiensspel har en enkel historia. Tripeaks, till exempel, uppfanns 1989 av Robert Hogue. Baker’s Dozen (inte att förväxla med Bakers spel, föregångaren till Harpan patiens), publicerades först 1883 av Dick. Detta är dock undantag.

Även nyare varianter av patiens spel är ibland svåra att spåra tillbaka till sitt ursprung. Till exempel är Addiction ett ganska nytt tillskott till patiens-spelfamiljen, men att hitta dess skapare visar sig vara en svår uppgift.

I slutändan kan det vara intressant att känna till historien om patiens spel, men inget slår nöjet att spela dem. Ha kul med att utmana dessa kortspel och håll utkik efter ny utveckling angående deras ursprung.

Här på 123kortspel.se hittar du Sveriges roligaste och mest seriösa samling av online patiens.