Att hitta sina favoritstrategier

Tillhör du en av dem som tror att vinst i spel endast beror på tur? Tänk igen! Bakom framgången i kortspel och betting finns det noga uträknade strategier.

Självklart är det inte så enkelt att det finns en ensam strategi som kan användas på alla spel. Nästan alla kortspel har olika strategier, mycket på grund av spelens olika regler, och sportbettingen har sina. När det gäller betting är strategierna ofta väldigt simpla. Man vill helt enkelt räkna ut hur stor sannolikheten är att man vinner. Det vanligaste sättet är att man först studerar de senaste sportnyheterna och odds hos sitt favoritspelbolag och sedan sätter man igång med uträkningen. 

Spel- och bettingstrategier

När det handlar om sportbetting är den vanligaste bettingstrategin Kellys strategi. Kort sammanfattat går den ut på att man vill maximera sin vinst och minimera sin förlust genom att använda den egna värderingsförmågan. Varje bett har sin egen summa och man bestämmer själv hur stor den ska vara för varje gång. Motsatsstrategin kallas Flatbet. Man använder fortfarande den egna värderingsförmågan, men man bettar hela tiden samma summa. Enligt några kräver den här strategin mer disciplin då man inte ändrar summan, hur säker man än tror sig vara på utkomsten.

Även om man kan använda liknande system i alla former av spel som involverar pengar finns det andra strategier för kortspel som poker och black jack. Black jack-spelare brukar använda d’Alembert systemet, uppkallat efter matematikern Jean le Rond d’Alembert. Strategin går ut på att man ökar insatsen vid förlust, och sänker den vid vinst. Samma strategi är även populär för hasardspel som Roulette.

Nybörjarmisstag i kortspel 

Vill man bli en skicklig kortspelare krävs det mer än bara en bra strategi. Man måste förstå spelet utantill och lära sig att se, tänka och agera snabbt (utan att röra en min). Ett stort steg på vägen till framgång är att se upp för några vanliga nybörjarmisstag.

– Det är lätt att man går på för hårt när man är nybörjare. Man vill visa att man är redo och att man förstår spelet men gör då misstag som att t.ex. att börja spela utanför sin budget eller spela för många händer samtidigt. Ett tips för att minska förvirring är att man börjar spela med kortlekar i olika färger. 

– Man ska inte bli känslosam vid bordet eller datorn. Ingen gillar en dålig förlorare. Kortspel spelas först och främst för att det är roligt, en spelare som stormar iväg eller drar ned stämningen vill ingen spela med. Blir man arg eller upprörd påverkar det förmågan att tänka rationellt och det är lätt att man börjar göra misstag.

– Att bli en bra kortspelare handlar mycket om att studera hur andra spelar. Men tänk dig för. Alla som spelar är inte bra spelare och om du börjar imitera en spelare som själv inte känner till spelet kommer det utan tvekan att leda till förlust. Studera regler och spelare som du vet kan spelet. Övning, och studier, ger färdighet och det kommer ta dig till toppen. 

Read more at http://123kortspel.se/att-hitta-sina-favoritstrategier.html#YZ7qSglDfBIOifXw.99

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *