Nödvändiga saker att ta med sig på vandring

När du ska ge dig ut och vandra är det viktigt att du har med dig rätt utrustning. Kanske blir du borta en hel dag eller kanske flera dagar? Med rätt utrustning blir upplevelsen helt enkelt bättre.

Det är viktigt att du förbereder dig noga innan en vandring. Eftersom du är långt ifrån civilisationen blir det svårt eller rent ut av omöjligt att komplettera med saker du har glömt bort att packa ner. I denna artikel får du en bra överblick av vilka saker du bör ta med dig.

patienser

Karta och kompass

Det är oerhört viktigt att du har en karta över området, så du enkelt hittar lederna du ska gå. Lär dig hur du hittar din position med hjälp av landmärken och spårkorsningar som är markerade på den. Det kan vara bra att träna på detta även om du bara är ute och vandrar i en stadspark.

Glöm inte att packa ner en kompass och försök att så snabbt som möjligt lära dig hur du använder den. Det första du lär dig är hur du hittar norr. Med denna kunskap blir det lättare för dig att hålla kartan rätt. Förlita dig inte på en GPS-mottagare eller mobiltelefoner, eftersom täckningen eller batteriet kan vara dåligt.

Solskydd och rätt kläder

Det är alltid en bra idé att bära en hatt, läppbalsam och solskyddsmedel för att förhindra att solen bränner när du vistas utomhus så mycket. Solglasögon kan också vara till stor hjälp, särskilt på vintern för att förhindra snöblindhet. Med rätt kläder får du även en solskyddande effekt. Besök www.eventyrsport.se, så kan du hitta det du letar efter.

Kortspel som kvällsaktivitet

Även om du efter en dags vandring kommer att känna dig trött, kan det vara roligt att ha en aktivitet att göra på kvällen framför den öppna brasan. En smidig sak att då ha med sig är en kortlek. En kortlek är det perfekta tidsfördrivet att ta med sig på en vandring. Den tar liten plats i packningen, men ändå kommer den att underhålla dig och ditt sällskap i flera timmar. Även om du är ute och vandrar själv, kan du ändå ha mycket kul med en kortlek, genom att lägga patiens.

Glöm inte näring

Vandring är motion och du måste äta för att hålla din kropp igång om du vandrar mer än ett par timmar i sträck. Det är bra att ta med hälsosamma mellanmål med en bra balans mellan kolhydrater, protein och fett eller en smörgås om du planerar att vandra hela dagen. Det finns särskilda förpackningar med frystorkad mat som inte stjäl så stort utrymme i packningen.

När du ger dig ut på en vandring bör du alltså ha rätt utrustning, bra näring, karta och kompass och glöm inte att packa ner en kortlek, så du även får lite underhållning mellan varven. Med dessa förutsättningar kommer du säkerligen få en trevlig tur ute i skog och mark!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *