Spela kort och koppla av på semestern

Visst är det härligt att vara ledig och att ha kontroll över sin egen tid? På semestern får man oftast tid över att göra sådant som annars inte hinns med, som till exempel att tillbringa mer tid med familjen eller att träna på att slappna av.

Det finns en rad olika aktiviteter att hitta på när hela familjen är tillsammans. Kortspel går alltid hem och gör att familjen samlas eller varför inte lära hela familjen att utföra yoga?

patiens

Kortspel på stugsemestern

Oavsett vilken tid på året som du väljer att åka på semester, finns det alltid en risk för dåligt väder. Väljer du att åka till Danmark på www.feriepartner.se, kan du dock vara säker på att du får ett bra semesterboende. Om vädret inte är det bästa kan det vara en idé att ha en backup, så familjen ändå får en trevlig vistelse. Med till exempel kortspel skapas en gemenskap på semestern.

Kortspel för alla

Det finns en rad olika kortspel att välja mellan och ett spel som passar de flesta åldrar är: ”Finns i sjön”. Med detta spel kan du spela tillsammans med 2 till 5 spelare. Varje spelare får sju kort var och de överblivna korten sprids ut på bordet, med baksidan uppåt. En spelare frågar en valfri spelare om en speciell valör, t.ex. ess. Den som blir tillfrågad måste lämna ifrån sig alla ess till spelaren som frågade. Om den tillfrågade spelaren inte har några ess på handen, säger han: ”Finns i sjön”. Då får spelaren plocka ett kort ifrån korten på bordet. När spelaren till slut har fått alla fyra ess, har han eller hon fått en kvartett. Den som har fått flest kvartetter har vunnit spelet.

Komplettera stillasittande med fysisk ansträngning

Avkoppling är viktigt på semestern och även om kortspel är en form av avkoppling, kan det ändå vara skönt att utöva något fysiskt i kombination med avkoppling. Yoga är ett sätt att skapa en bra balans mellan kropp och själ. Här jobbar du mycket med andning, koncentration och avslappning. Yoga är lätt att utöva på semestern, eftersom du inte behöver några speciella hjälpmedel. En matta kan dock vara bra att ha och eftersom yoga kräver en del fysiska ansträngningar är det välkommet med bekväma kläder som klarar dessa övningar. Klicka här, så hittar du både snygga och bekväma yogakläder. Om du använder fel sorts kläder, kan det lätt leda till att du har svårt att utföra vissa övningar.

En lagom kombination av avkoppling och fysisk aktivitet är bra under semestern. Yoga kan du utöva hur fysiskt ansträngande du vill eller enbart använda det som avslappning. Att spela kort med andra på semestern skapar en gemenskap och kan stärka sammanhållningen. Så nästa gång du reser bort, glöm inte att packa ner en kortlek och några bekväma yogakläder, så blir garanterat semestern bra trots dåligt väder!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *