Spola kröken och bli en bättre bettare

Du känner myten: Den välklädde gentlemannen sitter vid det gröna bordet, avslappnad och självsäker. Vid sin sida har han en stadig whisky och kanske en cigarr i mungipan.

Whisky och poker? Nja – det är en vinglig stig du slår in på, på mer än ett sätt, om du börjar kombinera alkohol med spel om pengar. Det  är ALDRIG en bra idé att vara på lemonaden, vare sig vid pokerbordet eller när du sysslar med sportbetting.

I takt med att promillehalten ökar, är risken stor att börjar ta risker du aldrig skulle drömma om att göra annars. Du blir fullt kapabel att gå all in med en spadernia och en ruterfyra. Eller sätta en femhundring på att ditt lag vinner med 8 -0 i en viktig fotbollsmatch. Nu är ju förstås Malmö FF pinsamt medvetna om att ett sådant osmickrande resultat är möjligt – men så var det också den största förlusten i Champions League-historien…

Så ta det lugnt med dina On The Rocks. Kaffe är inte så dumt det heller.

 

För dig som tänker börja med oddstips är det en sak som är viktigare än allt annat, kunskap och det kan du läsa dig till här http://extra.bet365.com/news/sv/. Det är förstås mycket annat som också är viktigt, men just detta att ha koll, att känna till så mycket som möjligt om lagen/spelarna/hästarna eller vad det nu är du spelar på.

Och för att ha koll är det nödvändigt att begränsa spelandet till några få områden. Koncentrera dig på en enda liga (om det är t.ex. fotboll) och titta på så många matcher du har möjlighet till. Med tiden kommer du att lära känna lagen och dess spelare, få kunskap om deras svagheter och starka sidor och det ökar drastiskt dina chanser att pricka rätt.

Letar du efter odds som av misstag satts för högt? Många med dig gör detta, och att hitta “felaktiga” odds är för sportbettaren lite grann som att hitta en guldklimp i cornflakespaketet. Spelbolagen har i regel rätt bra koll på de högsta ligorna och de populäraste sporterna, så om du letar lite lägre ner i seriesystemen, eller går efter lite mer udda sporter, har du mycket större chans att hitta dessa gyllene korn.

Återigen, kunskap är makt även i detta fallet. Du skulle inte ha en chans att identifiera vilka odds som är för högt satta (eller för lågt)om du inte vet något om det du bettar på. Och då missar du tåget. Eller så bettar du på odds som är alldeles för låga, vilket är fullständigt meningslöst och slöseri med tid.

Så läs på, se på matcher, studera spelarna, läs på deras hemsidor och sportsidorna i tidningarna. Om Zlatan har ont i ett knä, påverkar det PSG:s chanser. Om en pokerspelare håller på att skilja sig och ligger i en uppslitande vårdnadstvist om barnen, blir hans eller hennes fokus lidande.

Det kan till och med handla om små triviala saker. Det kan gå troll i saker och ting, som att t.ex. trots att lag A leder ligan överlägset har de aldrig vunnit över lag B på bortaplan. Vet man om alla de där små sakerna kan det vara skillnaden på om du vinner eller inte.

Så ta en kopp kaffe, slå dig ner vid datorn och börja läsa!

Read more at http://123kortspel.se/spola-kr-ken-och-bli-en-b-ttre-bettare.html#XAIIoehaqpoFT1XV.99

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *