Tidlösa kortspel

Kortspel har länge underhållit såväl ensamspelare som grupper. En kortlek kan göra så mycket mer än vad ett vanligt brädspel kan, man kan nämligen spela fler spel än ett. Det finns inget annat spel som kan vara så mångsidigt, enkelt och svårt på samma gång.

Image

Precis som allt annat har det moderna kortspelandet flyttat ut till internet. Nu kan du utöver att shoppa och läsa de senaste sportnyheterna om fotbolls-EM och de stundande olympiska spelen, vilket du kan läsa om här: http://extra.bet365.com/news/sv/ , även spela ditt favoritspel. Liksom kläder och musik går det trend i spel och just nu är det pokerspelen som har ett grepp kring modet. Men valmöjligheterna är många och det är långt ifrån det enda spelet du kan välja.

Men inte alla vet hur de vanliga kortspelen, utöver “Finns i sjön” och “Skitgubbe”, går till. Nedanför följer därför en snabbguide till de populäraste kortspelen.

Snabbguide till de vanligaste kortspelen

Kortspel kan verka svåra till en början, och ofta måste man spela spelet för att förstå hur det går till. Att bara läsa instruktioner och regler kan göra det krångligare och ta bort glädjen i spelet.

Poker

Det är svårt att förklara poker då det finns olika varianter och ett stort antal olika spelregler. Men lika för alla pokerspel är att de alltid spelas mellan minst två spelare och man satsar helt enkelt på vem som har den bästa handen.

Spelarna har olika marker, eller brickor med värde, och målet är att ha så många marker som möjligt. Spelaren med flest marker vinner. De populäraste pokerspelen tillhör kategorierna Hold’em och Stud poker.

Black Jack

Istället för att spela mot andra spelare, spelar du mot en dealer. Black Jack är ett anrikt hasardspel som än idag tillhör de allra populäraste, online som vid ett bord.

Spelet går ut på att du ska nå 21, eller komma närmare 21 än dealern. Ess kan räknas som 1 eller 11 och klädda kort räknas alltid som 10. Dealern delar först ut 2 kort till sig själv och spelaren. Därefter får spelaren titta på sina kort och bestämma om han vill stanna eller fortsätta. När han har valt att stanna tar dealern sina kort och därefter avgörs vem som vinner.

Bridge 

Bridge är ett av världens mest populära kortspel och det har underhållit människor i flera århundraden. Det är ett mångsidigt spel som kräver mycket av spelaren, både taktiskt och tekniskt.

Man är alltid 4 spelare, två par mot varandra. Hela kortleken spelas och samtliga spelare får 13 kort var. Därefter börjar spelet, som enkelt sagt går ut på att du och din partner ska lyckas vinna så många stick som möjligt. Ess är de högsta korten och klöver är den lägsta valören.

Baccarat 

Baccarat är ett hasardspel med anor från medeltiden. Spelet går ut på att man bettar om vems hand som har värdet närmast nio, bankens eller spelarens. Man spelar alltid med åtta kortlekar och man får ta max tre kort. Till skillnad från de flesta andra kortspel har de klädda korten samt tiorna värdet noll.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.